Anton 90: 8 minutters indblik i ungdommens hverdagsliv

“Anton 90” er navnet på DR3’s serie der blev lavet i 2015. I serien følger man den unge Anton der er født i 1990, og hans tilværelse i et skodkvarter, med en tarvelig chef han drikker sig fuld med, og med håbløse forelskelser på kryds og på tværs. Han ved ikke helt hvad han skal bruge sit liv på, og det er ikke fordi der i serien e specielt meget handling – ikke desto mindre er underholdningen fortsat sikret.

 

8 minutter kort

Med sine kun 8 minutter lange afsnit er Anton 90 er frisk pust og kontrast til alle andre serier, og for en gang skyld får vi på dansk tv fornøjelsen af at se en mere virkelighedsnær produktion, der ikke handler om samfundets overklasse og de såkaldte “rich kids”. Næ nej, det er bare Anton der er vild med hende der arbejder i bageren, som handler i Aldi, bor i en boligblok, arbejder hos et biludlejningsfirma og som bruger alt for meget tid på Facebook – lidt ligesom så mange af os andre.

Serien er filmet fra Antons synsvinkel, altså første persons point of view – et teknisk greb der er svært at mestre, men som fungerer ganske godt i denne produktion. Det er tydeligt at serien ikke har fået kastet mange økonomiske ressourcer efter sig, men opvejer selve serien så fint for.
Anton 90 er uden tvivl et frisk pust på den danske scene, og du kan stadigvæk se med på DR.

Skriv et svar