Masser af gys og drama i Vampire diaries

Bøger, film og serier om vampyrer er populære som aldrig før, og der kommer hele tiden nyt på dette hungrende marked, hvor ingredienserne består af:

  • Gys.
  • Spænding.
  • Kærlighed.
  • Drama.
  • Overnaturlighed.
  • Udødelighed.

De fleste film og TV-serier er som regel baseret på en bog, hvor begge medier tilsammen sørger for en hurtig udbredelse, hvis budskabet falder i publikums smag. Twilight-trilogien for få år siden var en stor succes, der gav grobund for flere film og serier i branchen, og det samme gælder TV-serien Buffy. Supernatural er en actionserie med masser af afsnit fordelt på mange sæsoner om udødelige vampyrer, men her i artiklen beskrives serien Vampire diaries, der er den mest populære vampyr serie i øjeblikket.

Fakta om Vampire diaries

I Danmark kan man følge TV-serien Vampire diaries på TV3, og man kan også streame online Vampire diaries hos Blockbuster video, så det er derfor nemt at følge med i serien, uanset hvornår man har tid og lyst. Serien startede i 2009, og der er indtil videre lavet 8 sæsoner af den populære serie med flere hundrede afsnit.

Som altid er der tale om en fimatisering af en bogserie, og forfatteren til bøgerne hedder L.J. Smith. Kategorien er overnaturlig horror-fantasy, og selve handlingen finder sted i Mystic Falls i Virginia, som er hjemsøgt af overnaturlige væsner.

I USA er der omkring 2 millioner seere til hvert afsnit, og der er udbredt enighed om, at serien har en positiv udvikling, der både fastholder seere samt tiltrækker nye til serien. Vampire diaries har gennem årene vundet mange priser og anerkendelser herunder to People’s Choice Awards og mange Teen Choice Awards.

Handlingen i serien

Vampire diaries har skuespilleren Paul Wesley i hovedrollen som Stefan Salvatore samt skuespilleren Ian Somerhalder som Damon Salvatore. Serien fokuserer på Elenas venner og andre indbyggere i byen, og man møder både vampyrer, hekse, varulve, dobbeltgængere og hybrider i serien.

Skuespilleren Nina Dobrev spiller Elena Gilbert, der forelsker sig i vampyren Stefan Salvatore, og hun falder dermed ind i den overnaturlige verden. Senere falder hun så for Stefans bror, Damon, hvilket udvikler sig til et trekants drama. Forvirringen bliver ikke mindre, da Elena har en ondsindet dobbeltgænger Katherina Petrova.

Det skorter ikke på hverken spænding, drama og romantik i de mange afsnit af den populære serie The Vampire diaries. Senere i serien må Stefan tage kampen op mod sin dobbeltgænger Silas, og Katherine skal vænne sig til at være både en almindelig dødelig men også at være en moder.

Stefan og Carolines venskab forstærkes, da de sammen tager kampen op mod the travelers, der er en nomadisk heksestamme, der er ude på at fjerne al magi og alle overnaturlige væsener fra Mystic Falls.

Skriv et svar