Hvor hurtigt skal mit internet være for at streame film, serier og musik?

Den dag i dag har de fleste langt hurtigere internet end de rent faktisk har behov for. Men der kan jo være forskel, på hvor meget vi hver især har behov for, og det har ofte mest at gøre med tålmodighed, samt hvor mange der er online på samme tid.

Du skal regne efter at have ca. 2 Mbit til hver enhed (computer, tablet, telefon osv), hvis der blot skal surfes eller spilles på nettet. Hvis du skal streame, skal du regne med 6-8 Mbit pr. enhed til full HD kvalitet og mindst 30 Mbit pr enhed, hvis det skal være i 4K kvalitet. Se hvor du kan købe hurtigere internet her, hvis du føler at det ikke går hurtigt nok med dit nuværende.

Så meget data bruger du på at streame film og serier

Når du streamer film og TV serier på for eksempel Netflix hjemmesiden, skal du regne med, at du bruger 1 GB data i løbet af 60 minutter. Dette er tilfældet, hvis du streamer videoer i normal kvalitet. Hvis du streamer HD film og serier, skal du regne med at bruge 3 GB data hver time.

Men du kan faktisk justere dit forbrug på Netflix hjemmesiden, hvis du ændrer i indstillingerne. Ved at vælge den laveste kvalitet bruger du blot 0,3 GB i timen, mens medium er 0,7 gb i timen og den højeste valgmulighed er op til 3 GB data i timen for HD og 7 GB i timen for Ultra HD. Som standardindstilling er auto sat til, og den leverer den højest mulige kvalitet baseret på hastigheden af dit internet.

Så meget bruger du på at streame musik online

Udover at streame film og serier, er det også utroligt populært at streame musik på nettet. Vi har kigget nærmere på Spotify for at give dig en ide. Her kommer det igen an på kvaliteten, da du kan vælge imellem 96 kbps, 160 kbps og 320 kbps, altså hvor mange KB du bruger i sekundet ved at lytte til sange på den populære musikapplikation.

Lad os antage at du har 1GB data. Ved 96 kpbs kan du lytte til musik i 24 timer på Spotify, inden dit data er opbrugt. Ved 160 kpbs kan du lytte til musik i 14,5 time, og ved 320 kpbs kan du lytte til gode sange i 7,25 timer. Det bedste er at prøve sig frem; du kan altid opgradere til en bedre hastighed, hvis det ikke går hurtigt nok.

Skriv et svar