Serier med fremtrædende frontkvinder

Målbevidste, magtfulde og markante kvinder må da være en hver mands drøm. En kvinde, der ved, hvad hun vil, og går efter det. Måske lidt skræmmende, måske lidt truende, men ikke mindst charmerende og attraktivt. Du kan nu gense tidens største og mest eftersete serier med kvinder, der på hver deres måde viser karakter. Vil du have genopfrisket din hukommelse, og gense Sofie Gråbøl, Sidse Babett Knudsen og Mille Dinesen i deres roller, som fremtrædende kvinder, skal du læse videre her! 

Kvindelige hovedroller: danske top 3 serier

Forbrydelsen

Ikke nok med, at Sarah Lunds genkendelige og karakteristiske islandske sweater blev verdenskendt, fik sweateren også sin plads på vinterens mode. Den islandske sweater tog selvfølgelig ikke al opmærksomheden fra hovedrollen, der spilles af Sofie Gråbøl, som gjorde et fantastisk stykke arbejde med at komme på sporet af efterforskningen af mordet på en gymnasielev. Hvordan var nu lige, at det hele endte? Find serien her på siden, og hvis det ikke er nok, er den succesfulde danske serie også lavet i en engelsk udgave, nemlig ”The Killing”.

Borgen

Der er ikke noget bedre end magtfulde kvinder, der tør sætte dagsordenen, hvilket Birgitte Nyborg gør med stil som den danske statsminister. Serien har været en kæmpe succes med magtspil, seriøsitet, og samtidig familieunderholdning på en sen søndag aften. Hvis du ønsker et gensyn, af serien, og den talentfulde Sidse Babett Knudsen, der spiller hovedrollen til perfektion, kan du finde serien her på siden.

Rita

Markant og ustyrlig er karaktertræk for folkeskolelæren Rita Madsen, der på sin helt egen måde underviser skolens børn med passion og medfølelse, trods børnenes baggrund og familieforhold. Hovedrollen spilles af Mille Dinesen, der for sin rolle har vundet ”Bedste Kvindelige Hovedrolle” ved Monte Carlo TV-Festival, og serien er solgt til genindspilning i USA med Anna Gunn, som hovedrolle.