Den nervepirrende serie Game of Thrones

En af de mest spændende serier for øjeblikket er uden tvivl den populære Game of Thrones, som har flere danskere i hovedrollerne. Serien er oprindeligt lanceret på den amerikanske HBO TV-kanal, der nu har sendt serien siden 2011.

I Danmark kan man enten købe serien på DVD, men den kører også på TV-kanalen Canal+. Serien Game of Thrones er en nervepirrende rejse gennem fjendskab og alliancer med et medrivende landskab som baggrund. Rammerne for serien foregår i middelalderen i kongeriget Westeros i et fantasy univers, der er skabt af producerne David Benioff og Dan Weiss.

De har baseret fortællingen på grundlag af bestseller romanerne fra forfatteren George R.R. Martin, der skildrer intriger og voldelige kampe blandt stridende familie dynastier. Hver sæson består af 10 afsnit, og indtil videre er der kommet 5 sæsoner, men man kan berolige det ivrige publikum med, man er i fuld gang med optagelserne til nye afsnit i successerien.

 

Handlingen i Game of Thrones

Handlingsforløbet i begyndelsen af serien følger faktisk forfatterens bøger “A Song of Ice and Fire” meget tæt, udtaler han selv i et interview, men de følgende sæsoner har man selv opfundet handlingen. Så hvis man er vild med riddere, middelalder romantik og vold, som alt sammen foregår i et fantasy miljø, så vil man nok elske serien Game of Thrones.

Filmserien har på en episk beskrivende måde fået lavet en underholdende og spændende fortælling om de magtfulde familier i de Syv Kongedømmer, der er fastlåste i en kamp om Jerntronen. Seriens mest kendte skuespillere er blandt andet:

  • Sean Bean som Eddard “Ned” Stark
  • Peter Dinklage som Tyrion Lannister
  • Mark Addy som Kong Robert Baratheon
  • Nikolaj Coster-Waldau som Ser Jaime Lannister
  • Michelle Fairley som Catelyn Stark
  • Lena Headey som Cersei Lannister
  • Emilia Clarke som Daenerys Targaryen
  • Ian Glen som Ser Jorah Mormont
  • Aidan Gillen som Petyr “Littlefinger” Baelish
  • Birgitte Hjort Sørensen som en af vildlingerne

 

De danske skuespillere

Der er ingen tvivl om, at den kendte danske skuespiller Nikolaj Coster-Waldau har en af de bærende hovedroller som Jaime Lannister i den amerikanske tv-serie ”Game of Thrones”, men nu i de nye sæsoner får han følgeskab af en anden dansk skuespiller nemlig den 33-årige Birgitte Hjort Sørensen.

Birgitte er i Danmark især er kendt for sin rolle som tv-journalisten Katrine Fønsmark i tv-serien ”Borgen”, men i de nye afsnit i ”Game of Thrones” skal hun spille rollen som en de såkaldte ”vildlinger” fra de kolde landområder på den anden side af ”Væggen” Dette frie folk er fuldstændigt uafhængig af loyalitet overfor ”De Syv Kongedømmer”. Birgitte rolle i serien er som en kvindelig høvding, der er meget bekymret for sit folks fremtid.